Ekipa Veleža je u srijedu poražena u finalu Kupa BiH od Zrinjskog sa 0:1, a u nedjelju na svom terenu dočekuje Sarajevo u pretposljednjem kolu PL BiH.

Rođeni su trenutno peti na tabeli sa 45 bodova, imaju dva boda manje od četvrog Želje i još uvijek su u igri za plasman u Europu.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović najavio je nedjeljni derbi protiv Sarajeva.

“Malo smo uzdrmani porazom u Kupu, ali mora se dignuti glava i ići dalje. Mi smo takav klub. Imamo izazove iz sedmice u sedmicu. Tako se moramo ponašati i postaviti svi.

Imamo određenih problema. Sigurno neće igrati Pršeš, Lauš, Vehabović i Zvonić. Vidjet ćemo šta će biti sa Zeljkovićem i Dejanovićem. Ipak, momci će dati sve od sebe da u preostale dvije utakmice ostavimo što je moguće bolji rezultat.

Velež prvi put u novijoj historiji igra na oba fronta i došao je skoro do kraja. To je jedno novo iskustvo za sve nas. Naravno, gledat ćemo da ova ekipa ostane na okupu i narednu sezonu”, kazao je Jusufbegović i dodao:

Svaka četiri dana smo igrali meč koji je bio važan. To je veliki pritisak i velika potrošnja. Još uvijek imamo priliku da se plasiramo u Europu. Ponosni smo na sve što smo do sada uradili.

Razočarani smo zbog poraza u Kupu, ali imamo šansu protiv Sarajeva i Posušja da ostvarimo pozitivne rezultate i izađemo u Europu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16