U posljednje vrijeme piše se o dolasku Jose Mourinha (61) na klupu Fenerbahcea, a danas su se pojavile nove informacije.

Predsjednik Fenerbahcea je potvrdio razgovore sa Mourinhom koji je spreman preuzeti Fener na ljeto i tako doći kod Džeke i Krunića.

Ipak, predsjednik Besiktasa kazao je kako pregovaraju sa portuglaskim stručnjakom.

“Kontaktirali smo Mourinha. Spreman je doći u naš klub. Dogovorili smo novi sastanak iduće sedmice u Italiji. Ekonomska strana ugovora je riješena”, kazao je prvi čovjek Besiktasa, Huseyin Yucel.

Mourinho bi tako u narednoj sezoni trenirao Amira Hadžiahmetovića koji se uspješno oporavlja od povrede i već je počeo sa treninzima.

Besiktas je trenutno peti na tabeli sa dva boda manje od četvrtog mjesta koje vodi u Europu. Do kraja je ostalo još jedno kolo.

Podsjetimo,

Džeki ugovor sa Fenerom ističe u junu 2025. godine, ali su pojedini mediji u Turskoj objavili da bi mogao na kraju sezone napustiti Istanbul te potpisati za saudijski Al-Hilal.

Džeko i Mourinho su kratko vrijeme sarađivali u Romu prije nekoliko sezona, međutim Dijamant je ubrzo napustio Rim te potpisao za Inter.

Rade Krunić, aktuelni igrač Milana, će do kraja tekuće sezone igrati na posudbi u Feneru, a turska momčad ima pravo otkupa ugovora po završetku posudbe.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16