Edin Džeko je obilježio sinoćnju noć u Ligi Šampiona. Postigao je vodeći gol za Inter, ali je veliki broj medija i televizija govorio o Džeki jer u 37. godini igra na visokom nivou.

Peter Schmeichel, Thiery Henry, Micah Richards, Owen Hargreaves i Steven Gerard su govorili o Džeki.

Edin Džeko je prvo zanimljivo odgovorio Peteru Schmeichelu.

“Prije svega, drago mi je da te vidim. Mislim da ni ti to ne bi odbranio.”

“Kada je Micah Richards vidio da igraš u prvoj postavi umjesto Lukakua, on je rekao: ‘Oh, to je moj najbolji prijatelj, on će zabiti gol’. Da li je on tvoj najbolji prijatelj?”, pitao je Schmeichel Džeku koji mu je odgovorio.

“Nije moj najbolji prijatelj, ali je moj prijatelj. Imam li poruku za njega? Nadam se da ću te vidjeti u finalnoj utakmici”, rekao je Edin, a njegov odgovor je iskoristio Thiery Henry koji je “ismijao” Richardsa.

Inače, Henry i Richards su stalni komentatori u studiju i vrlo često su u duhovitim “obračunima”.

Potom je Micah govorio o Džeki sjećajući se zajedničkih dana.

“On je briljantan, on je najpristojniji čovjek ikada. On je radioholičar. Kada ljudi govore u Manchester Cityju, svi spominju Aguera, Balotellija, Teveza, ali Džeko je uvijek bio ‘druga violina’. Kada je otišao u Romu, rekli su da je ‘gotov’, ali je on tamo postigao mnogo pogodaka, a to još uvijek radi u Interu”, rekao je Richards.

Steven Gerard i Owen Hargreaves su također hvalili Džeku.

“Izgleda sjajno, fokusirano i spremno. Uvijek je bio sjajan strijelac sa slabijom lijevom nogom, on je za mene perfektan centralni napadač”, rekao je Hargreaves.

“Trener je donio pravu odluku što ga je izabrao ispred Lukakua. Kada imate igrača takvih kvaliteta da zadržih loptu i omogući saigračima da krenu naprijed, to stvara odličan balans u timu”, dodao je Gerrard.

Edin Džeko je postigao prvi gol za Inter, uvršten je u tim kola polufinala, te je stigao do nova dva dotignuća u karijeri.

(Reprezentacija.ba)