Golman naše reprezentacije Nikola Vasilj (27) brani sjajno ove sezone u dresu njemačkog St. Paulija.

Vasiilj je ove sezone branio u 25 mečeva, 10 puta sačuvao svoju mrežu, a uoči subotnjeg derbija 2. Bundeslige protiv Darmstadta odgovarao je na pitanja njemačkih novinara.

O radu sa trenerom golmana Knoopom:

“Mnogo sam napredovao, pogotovo se to odnosi na igru nogom, ali i na taktičke situacije kada trebamo pronaći slobodan prostor na terenu gdje želimo da igramo. Analiziramo svaki tim, pokušavamo da igramo i tražimo najbolje moguće rješenje. Možete vidjeti da je naša filozofija da akcije pokrećemo iz zadnje linije i tu sam mnogo napredovao. Volio bih biti 11. igrač na terenu umjesto da sam na golu.”

O posljednje četiri utakmice u sezoni:

“Sve je moguće u fudbalu. Ipak, mi idemo od susreta do susreta. Sigurno da želimo osvojiti što je moguće više bodova. Možemo biti ponosni na naše rezultate do sada. Mnogo smo napredovali u nastavku sezone i presretan sam što smo na dobroj poziciji uoči zadnje četiri utakmice. Osjećaj je veoma dobar.”

O svojoj formi:

“Mislim da sam u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri. Nikada se nisam osjećao bolje. U potpunosti sam spreman, ali želim da još napredujem.”

O kvalifikacijama za EURO sa reprezentacijom BiH:

“Nadam se da ćemo završiti kvalifikacije iza Portugala. Mislim da imamo veoma dobre šanse za to. Nažalost, izgubili smo meč protiv Slovačke. Ipak, optimističan sam jer imamo kvalitet da osvojimo drugo mjesto. Bilo bi fantastično da se plasiramo na EURO u Njemačkoj i to po prvi put u historiji. To je moj san.”

Inače, St. Pauli je trenutno peti u 2. Bundesligi sa 50 bodova i ima šest bodova manje od trećeg HSV-a.

Treće mjesto garantuje plasman u doigravanje za ulazak u Bundesligu.

(Reprezentacija.ba)