Bh. reprezentativac i prvotimac Milana Rade Krunić (29) govorio je za klupsku TV o uspjesima za talijanskim timom, rođenju prvog djeteta, ali i finišu tekuće sezone.

Na samom početku se osvrnuo na prošlogodišnju titulu u Seriji A.

“Bilo je to veoma posebno razdoblje za nas i za klub. Ponosni smo na ono što smo napravili prošle godine i gledamo prema sljedećim izazovima i ciljevima.

Imali smo različite trenutke, od najgorih do najboljih. Uvijek smo gledali unaprijed i svake godine smo napredovali.

Cilj na početku sezone bio je da odbranimo titulu. Sada je cilj da se plasiramo u Ligu Šampiona. Milan mora igrati Ligu Šampiona i mi moramo ispuniti taj cilj.”

Rade je nedavno postao otac dječaka Andreja. Kaže da mu je to najveća zadovoljstvo u životu.

“Moj sin se rodio 19. aprila i to mi je veliko zadovoljstvo, najveće u životu. Sigurno je da sam sada smireniji, zadovoljniji, sretniji i opušteniji van terena.”

Odgovorio je na pitanje da li mu je draža pozicija defanzivnog ili ofanzivnog veznog.

“Odgovaraju mi obje pozicije, ali trenutna defanzivnija uloga mi više prija. Mislim da sa svojim iskustvom mogu više pomoći ekipi na poziciji defanzivnog veznog.”

Govorio je i o dvomeču protiv Intera u polufinalu Lige Šampiona.

“To je veliki izazov za oba tima. Sigurno da razmišljamo o tim utakmicama, iako nas očekuju važni susreti u ligi. Detaljnije ćemo obratiti pažnju na to kada dođu dueli Lige Šampiona.”

O treneru Pioliju:

“Trener se uvijek oslanjao na mene, čak i kada sam imao problema sa povredama. Sretan sam što sam dobio dobio šansu da igram u važnim utakmicama prošle sezone, ali i ove. Igram standardno u ligi i drago mi je što Pioli ima ogromno povjerenje u mene.”

Rade ističe da je ponosan što je svima dokazao da je igrač dostojan Milana.

“Smatram da imamo još mnogo prostora da napredujemo. Posebno se to odnosi na momke koji su mlađi od mene. Iskreno, ponosan sam na sebe, na ono što sam napravio i svima sam pokazao da sam igrač dostojan Milana.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16