Adrian Leon Barišić (21), mladi reprezentativac BiH ove sezone igra jako dobro u dresu Osijeka, a za Bosniche Nationalmannschaft govorio je o eventualnom pozivu za A reprezentaciju.

Adrian Leon Barišić je ove sezone odigrao 19 utakmica za Osijek. Visoki defanzivac je postigao jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Prema ocjenama portala SofaScore Adrian Leon Barišić ima prosječnu ocjenu 7.09 što je dovoljno da bude četvrti najbolji igrač Osijeka, ali i četvrti najbolji defanzivac u HNL-u.

“Želio sam ga u Dinamu, vidjet ćete kakav će to igrač biti” tvrdio je Mamić nedavno za stopera Osijeka, a čini se da iza ovih pohvala nije samo reklama.

Za mladu reprezentaciju BiH sakupio je devet nastupa, a dileme oko A reprezentacije nema.

“Što se tiče poziva za reprezentaciju i cijele te priče za Hrvatsku ne bi dužio. Da je ovaj poziv Hadžibegića došao ja bi ga prihvatio, no nije došao.

To je na selektoru, ne mogu reći sad da te to ne pogodi ili ne naljuti, ali razumijem njegovu odluku. Na meni je da nastavim raditi kvalitetnije i onda će vjerujem biti poziva u budućnosti” rekao je Barišić u razgovoru za Bosniche Nationalmannschaft.

“U zadnje vrijeme sam dobio puno poruka i komentara. Bilo je lijepo za vidjeti, lijepo je kad vas ljudi prate, gledaju u kakvoj ste formi. To je poticaj, ali i odgovornost da nastavim u ovom ritmu”, kazao je Barišić i dodao oko utakmica Kvalifikacija.

“Protiv Islanda smo pokazali veliku želu i za to su nagrađeni. U duelu protiv Slovačke je to izostalo, ali fudbal je takav. Još je dalek put do kraja kvalifikacija.”

(Reprezentacija.ba)