Dvije ekipe iz naše grupe dale najviše golova u cijelim kvalifikacijama

Portugal i Island postigli najviše golova

Povratak na članak
Pretplata
Obavijesti o

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
BiH Zmaj
27.03.2023. 15:42

Analiza utakmice Slovacka-BiH: Slovacka 4-3-3: kontrola lopte, visoki pressing, jednostavna igra; BiH 3-5-2: dubinska odbrana, tendencija da se na kontre ugrozi protivnik. Zakljucak: slovaci analizirali formaciju nasu i pripremili se, nas vezni red je imao prevelik radius kretanja mnogo su se trosili te nisu mogli pokriti sve sto je stvaralo prostor slovacima, zadnja linija pod pritiskom pravi greske i prima golove. Kako se trebalo odigrati? Jednostavno ako nije htio mijenjati puno formaciju dovoljno je bilo igrati sa jednim napadacem i cetvoricom u sredini tako bi imali kontrolu lopte i pokrivene rupe.

BiH Zmaj
Reply to  BiH Zmaj
27.03.2023. 15:45

Najbolja opcija je bila promjena formacije u 4-2-3-1 tako bi imali duple bokove, a vezni red se ne bi umarao previse. Moj savjet je da se nadje mlad trener koji se razumije u moderan fudbal te koji ce znati mijenjati sisteme. Pogrijesiti se moze u formaciji ali onda ne cekas drugo poluvrijeme vec nakon 15 minuta mijenjas kad vidis da ne mozemo disati. Steta zbog prosutih bodova i zelje igraca. Sretno BiH!

Ciko
29.03.2023. 00:23

Ja sam siguran da necemo otici u njemacku ali zamisliti Szenario da dobijemo opet island. To bi za mene bila najveca. Frauke uradi makar to, ako nisi sposoban da treniras

Povratak na članak

Znaš koji su najbolji sastav i taktika za tvoj tim i želiš to podijeliti sa prijateljima?

NAPRAVI SVOJ TIM