Ermin Bičakčić (33) se vratio!

Ako je neko zaboravio – naš stoper je u septembru 2020. godine doživio tešku povredu ligamenata koljena.

Prošle sezone u Bundesligi je igrao 14. maja, ali ove sezone nikako. Sve do februara, gdje već ima tri nastupa za svoj Hoffenheim.

Prvo je protiv Bochuma odigrao poluvrijeme 4. februara. Zatim nije ulazio protiv Bayera, da bi protiv Augsburga i Dortmunda odigrao 37 i 60 minuta.

Njemački mediji ispratili su sa pažnjom njegov povratak i odali mu veliko poštovanje.

Ističu kako utakmica protiv Dortmunda posebno pokazuje kakvo poštovanje ima Bičakčić kod svog trenera.

“Iako je Hoffenheim doveo dva nova stopera, nijedan od njih nije ušao nakon što se povrijedio Kabak. Trener se odlučio za Bičakčića i time pokazao da mu najviše vjeruje. Ne zaboravite da je protivnik bio opasni Borussia Dortmund” piše Kicker.

U Kickeru se pitaju da li je spreman za prvih 11, a ta informacija obradovala bi sigurno i Faruka Hadžibegića koji je nedavno komentarisao njegov povratak: “Drago mi je da se vraća na teren. Obratit ćemo pažnju na njega. nama za svaku utakmicu trebaju 100 posto spremni. On se može osjećati kao reprezentativac BiH”.

Posljednji put je igrao kod Dušana Bajevića protiv Poljske u Zenici u septembru 2020. godine.

Bičakčić je ove sezone kao i Ahmedhodžić i Kolašinac, ali i Hadžikadunić, igrao u formaciji sa tri stopera u zadnoj liniji.

Kicker podsjeća da je ove sezone pod velikim pritiskom zbog toga što mu u junu ističe ugovor, a još nije pregovarano da li će biti produžen.

Nakon posljednjih partija sigurno da hoće.

A da se sjetite kakav rejting ima kod navijača Hoffenheima najbolje je pogledati koreografiju ispod iz septembra prošle godine:

“Bit ćeš danas pobjednik sa borbenošću i strašću prema klubu”.

(Reprezentacija.ba)