Fudbaleri Željezničara optutovali su danas na završene pripreme u Konjic.

Iskusni veznjak i aktuelni sportski direktor Želje Samir Bekrić govorio je o dosadašnjem dijelu priprema.

“Odradili smo sjajne pripreme u Konjicu. Moram da se zahvalim ljudima koji su nam bili na usluzi 24 sata od gospodina Badžaka i njegovog hotela Garden City, gospodinu Muratbegovića predsjednika FK Igman, kao i gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću. U svim segmentima nam je bio podrška i mi to moramo da cijenimo i poštujemo”, kazao je Bekrić i dodao:

“Osjećali smo se ugodno u Konjicu nije slučanjno što idemo ponovo dole. Imamo sjajnu saradnju sa ljudima i odlične uslove za rad. Ekipa ima svoj mir i ovdje ćemo odraditi završni dio priprema.”

Bekrić očekuje da će Željo biti bolji u nastavku sezone te smatra da je najvažnije što su najbolji igrači ostali.

“Siguran sam da ćemo biti bolji u nastavku. Iskusniji smo za godinu dana i najvažnije je da smo sačuvali najbolje igrače. Doveli smo dva igrača koja su nam bila jako potreba, pokazali su se u dvije utakmice da će biti u koristi. Neću da kažem da su pojačanja, to moraju da dokažu.

Ipak, siguran sam ako ovako budu radili da će nam biti pojačanje. U ove dvije utakmice smo jako zadovoljni, iako smo prije tih utakmica imali treninge. Igrači su odlično odgovorili, bili maksimalno ozbiljni i pokazali mnogo dobrih stvari. Nadam se da ćemo u nastavku sezone biti mnogo bolji.”

(Reprezentacija.ba)