Bivši bh. trener Senad Kreso za Reprezentacija.ba portal komentariše trenutna dešavanja u našem fudbalu.

Kreso se osvrnuo na početak 2023. godine i situaciju u PL BiH i FS BiH.

“Nova fudbalska 2023. godina.

Većina premijerligaša je startovala sa pripremama za drugi, proljetni dio sezone.

Opet novi igrači (kada se završi prelazni rok znaće se tačno koliko), novi treneri (5), a rezultate ćemo vidjeti tokom takmičenja.

Ako gledamo takmičenje PL, a prije svega kvalitet prikazanog na utakmicama i to u svim segmentima pa se upitamo onako po narodski , hoće li biti bolje u ovoj 2023. – teško.

Kako je većina problema u našem sportu isprovocirana stanjem u savezima i u korelaciji sa stanjem u državi, tako je i stanje u našem domaćem fudbalu direktno povezano sa IO NFSBiH zajedno sa predsjednikom i njegovi savjetnicima.

Namjerno izbegavam napisati “stanje u našem NFSBiH ” jer tamo su oni koji rade za vjerovatno solidnu platu ali se ništa ne pitaju.

Oni slušaju i rade sto im se kaže i čuvaju svoje radno mjesto kao zjenicu oka svoga. Potpuno ih razumijem.

Tako sam potpuno siguran da ćemo i dalje gledati nedovoljno dobar fudbal, sudijske lakrdije na koje ćemo se samo kiselo smijati jer smo naviknuti na taj nivo suđenja, utjecaj IO NSBIH (preko komisija, a posebno sudijske) na regularnost takmičenja.

P.S. Umalo da zaboravim nove travnjake na stadionima. Oni bi trebali omogućiti da meč izmedju dvije ekipe bar u tom segmentu bude samo u interesu kvalitete fudbala.”

(Reprezentacija.ba)