Reprezentacija Srbije je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru okončala u grupnoj fazi, a na pitanja medija odgovarao je selektor Dragan Stojković Piksi.

“Da smo bili zdravi i spremni situacija bi bila drugačija. Dali smo šest golova na takmičenju, to su dva po utakmici, to je dobar prosjek. Bilo je razmatranja da se zovu neki drugi igrači, niko ovdje nema rezervisano mjesto u timu. Ima dovoljno vremena, sve će se učiniti da budemo spremni. Odlučili smo se za ovaj sastav. Da napomenem. Ova lista nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes, napravljena je trezveno, hladne glave, to su bili igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija”, kazao je Stojković i dodao:

“Sami ste i vi konstatovali da je ovo realna lista i to se dešava po prvi put, tako da ja nemam grižu savjesti da nekoga nisam stavio ko je zaslužio. Nemam grižu savjesti niti sam nekog igrača stavio umjesto nekog drugog zbog nekog razloga. Oni su zaslužili da se nađu tamo. Napravili smo veliki uspjeh, bit ćemo svjesni toga tek za 10-15 godina. Našli smo se na Svjetskom prvenstvu.”

Srbija je poražena od Brazila sa 2:0, sa Kamerunom je odigrala 3:3, te je poražena od Švicarske sa 3:2.

(Reprezentacija.ba)