Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović upisao se u listu strijelaca u domaćem remiju Servettea sa Luganom.

Stevanović strijelac i najbolji pojedinac

Servette je na svom terenu remizirao sa Luganom sa 2:2, a u listu strijelaca upisao se bh. reprezentativac Miroslav Stevanović.

Rouiller je doveo domaće u vodstvo u trećoj minuti, a Miroslav Stevanović je pogodio za 2:0 u 26. minuti. Celar je vratio Lugano u 41. minuti, a 2:2 je postavio Doumbia u 82. minuti.

Stevanović je ocijenjen sa 7.7 što je najviša ocjena u dresu Servettea. U 14 utakmica ove sezone koliko je odigrao postigao je dva gola i dodao dvije asistencije.

Servette je drugi na tabeli sa četiri boda manje od prvoplasiranog.

Nikola Vasilj dobro ocijenjen protiv lidera

U 14. kolu 2. Bundeslige St. Pauli je remizirao sa Darmstadtom 1:1. Nikola Vasilj je branio cijeli meč, a ocijenjen je sa 7.1. Imao je tri odbrane.

Trenutni lider prvenstva je poveo u 60. minuti golom Ronstadta, a St. Pauli je poravnao devet minuta poslije golom Daschnera.

Vasilju je ovo bio osmi nastup u 2. Bundesligi ove sezone, a njegov St. Pauli je na 13. mjestu. Darmstadt je prvi.

Dino Hotić solidan u remiju Cercle Bruggea

Kortrijk i Cercle Brugge su odigrali neriješeno 1:1. Cercle je poveo u devetoj minuti golom Popovića, a konačan rezultat je postavljen 79. minuti kada je Messaoudi pogodio za 1:1.

Dino Hotić je odigrao 78 minuta, a dobio je SofaScore ocjenu 7.0. Imao je dva ključna pasa, ali njegovi saigrači to nisu iskoristili.

Hotić je odigrao 15 utakmica za Cercle ove sezone na kojima je postigao tri gola i dodao jednu asistenciju.

Njegov tim je 10. na tabeli belgijskog prvenstva.

(Reprezentacija.ba)