I dalje se mnogo govori i piše o dešavanjima nakon utakmice Leotar – Zrinjski (1:1), a sada je kapiten Zrinjskog, Nemanja Bilbija, objavio poruku ismijanjavnja za domaće.

Nemanja Bilbija je objavio fotografiju s utakmice, te fotografiju na kojoj je umjesto pehara bojler, aludirajući na nedostatak tople vode na stadionu u Trebinju. Uz fotografije poslao je poruku: “Kapiten se izvinjava, ide donacija” uz emotikone osmijeha.

Podsjetimo šta se hronološki dešavalo u Trebinju. Susret je završen remijem 1:1, golove su postigli Bilbija i Handžić. Ipak, sve je to palo u drugi plan jer je nakon utakmice bilo svega.

Prvo je uposlenik Leotara prekinuo press konferenciju na kojoj su bili treneri Maksimović i Jakirović, te je treneru Zrinjskog uputio pitanje: “Sram vas bilo. Je li sramota da nam Bilbija psuje mrtvu majku jer nema toplu vodu.”

Nakon toga smo vidjeli verbalne i fizičke sukobe trenera Jakirovića i kapitena Leotara Đoke Milovića, a u sukobu su učestvovali i pomoćni trener Zrinjskog, nekoliko igrača i nekoliko predstavnika Leotara.

Danas su oba kluba izdala saopštenja povodom nemilog događaja, te je sada na potezu NS/FS BiH koji će vjerovatno sakcionisati sportske radnike koji su učestvovali u svim dešavanjima nakon utakmice.

(Reprezentacija.ba)