Legendarni košarkaški trener, Bogdan Tanjević, gostovao je na N televiziji i govorio o reprezentaciji BiH.

“Kako god, sportska vijest dana je velika pobjeda koÅ¡arkaÅ¡a BiH, protiv možda prvog favorita za titulu na Evropskom prvenstvu – Francuske. Prvo izvanredan ritam, organizacija u napadu i mnogo bolja odbrana nego u Crnoj Gori. Armosfera izvanredna. Bravo Adis, bravo momci†– poruÄio je legendarni BoÅ¡a nakon fenomenalne pobjede Zmajeva nad Francuskom.

“Zamislite reprezentaciju BiH da ne zna da li će im vlasnik hotela dozvoliti da tu borave jer nisu plaćeni torÅ¡kovi. Veliki savezi imaju budžete milionske. Tu nema dilema da li će biti letova ili hotela, dvorana. Ovo Å¡to naÅ¡i momci rade je nadnapor. To govori o neureÄ‘enoj državi. Najmanje je ureÄ‘ena od svih država bivÅ¡e Jugoslavije, nažalost. U jednoj ureÄ‘enoj državi sredstva trebaju biti rasporeÄ‘ena i da ne smije biti problema finansiranja. Od jedne pobjede reprezentacije graÄ‘ani žive sretno mjesec dana. Nasmijani suâ€, kaže BoÅ¡a.

“Najteža nam je grupa, kao da je neko namjerno pravio. Ja se već sikiram zbog utakmice sa MaÄ‘arskom. Već je to Å¡ah i kako igrati tu utakmicu. Sa ostalim, pobjeda protiv jednog od njih je ravno Äudesima. Ne vjerujem da možemo proći ovu grupu, ali momci trebaju da idu tamo srcem i da budu zajednoâ€, zakljuÄio je Tanjević.

Raspored utakmica BiH na Eurobasketu:

  • BiH – MaÄ‘arska / 01.09. – 14:30 sati
  • NjemaÄka – BiH / 03.09. – 14:30 sati
  • Slovenija – BiH / 04.09. – 17:45 sati
  • BiH – Francuska / 06.09. – 14:30 sati
  • Litvanija – BiH / 07.09. – 14:30 sati

(Reprezentacija.ba)