Sarajevo će sutra u 8. kolu Premijer lige BiH dočekati Leotar u Zenici, a susret je najavio Mustafa Kodro, pomoćni trener Sarajeva.

“Nakon derbija su pomiješani osjećaji. I ponosni smo i tužni nakon utakmice. Ponosni na igrače jer su desetorica iznijeli to drugo poluvrijeme, zabili dva gola, ali prosuli smo to vodstvo i zato smo tužni. Šta je tu je, pripremamo se za Leotar, a zabrinjavaju nas povrede koje nas muče od početka prvenstva. Svako dva kola nama fale igrači. Pula je fibula malom Buljubašiću, Aničić odavno nije s nama, Avramovski. Čirjak ima crveni karton, a prije utakmice sa Željom je Salčinu pukao prst. Vidjećemo i šta je sa Suljićem jer se žalio na povredu. Sa svim tim se moramo nositi, ali pripremamo se i dat ćemo maksimum da ostvarimo prvu pobjedu u Zenici“, rekao je Kodro i dodao:

“Nama mogu biti podstrek i derbi i meč sa Slobodom. Taj meč smo jako dobro odigrali i nedostajao je samo rezultat. Na derbiju ne možemo biti zadoovljni prvim poluvremenom, ali u drugom su momci odradili lavovski posao. U meč s Leotarom ulazimo u dobrom raspoloženju i imamo se čemu nadati Igramo sigurno dobro, stvaramo puno šansi i nema krize u igri. Prati nas kriza rezultata”, rekao je Dudićev pomoćnik.

Utakmica Sarajevo – Leotar igra se u utorak od 20:00 sati na Bilinom polju. Sarajevo je u prošlom kolu remizirali sa Željom 2:2 dok je Leotar savladao Borac sa 1:0.

(Reprezentacija.ba)