Nihad Mujakić (24) napustio je FK Sarajevo i karijeru nastavlja u redovima turskog superligaša Ankaragucua.

Sarajevo je na zvaničnoj stranici potvrdilo da je prihvatilo ponudu turskog kluba te da je Mujakić nakon subotnje utakmice u PL BiH protiv Sloge otputovao u Tursku gdje je obavio ljekarske preglede.

Mujakić će sa Ankargucuom potpisao četverogodišnji ugovor.

“U ime cijelog kluba želio bih se zahvaliti Nihadu na doprinosu i u ovom njegovom drugom mandatu u FK Sarajevo. Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobićemo milion konvertibilnih maraka s obzirom na to da je imao važeći ugovor do 30. juna 2024. godine”, rekao je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić i dodao:

“Još jednom smo pokazali da je Sarajevo u stanju ostvariti izlazne transfere u respektabilne evropske lige i siguran sam da će se to dešavati i u budućnosti s obzirom na to da imamo mnogo upita, pogotovo za naše mlade igrače.”

Nihad Mujakić je rođen 15.aprila 1998. godine i prošao je sve omladinske selekcije FK Sarajevo. Za prvi tim je debitovao 31. jula 2016. godine u domaćoj pobjedi protiv Zrinjskog rezultatom 2:0.

Ukupno je za seniore Sarajeva odigrao 75 utakmica i postigao 2 gola.

Bio je standardni član jedne od najuspješnijih generacija u historiji FK Sarajevo koja je u sezoni 2018/19 osvojila duplu krunu.

(Reprezentacija.ba)