Posušje i Borac u subotu od 17,00 sati igraju meč trećeg kola PL BiH, a uoči ove utakmice održana je press konferencija u Banjoj Luci.

Prisutnim novinarima obratili su se trener Nenada Lalatović te defanzivac Aleksandar Vojnović.

“Čeka nas teško, jako gostovanje u ne baš nekom dobrom trenutku za nas. Međutim, iz svega toga moramo da izađemo jači. Sigurno da nisam zadovoljan do sada urađenim, ali od kukanja nema ništa. Jednostavno, moramo da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi. Ja sam nov trener u ovoj ligi, upoznajem je i rekli su mi da nas čeka tamo baš teško gostovanje. Znam da smo posljednji put tamo izgubili 3:0, ali tad smo išli u jednom oslabljenom sastavu. Tamo je jako teško igrati, imaju i te dobre krilne igrače. To je jedan dobro organizovan tim koji hoće da igra, koji hoće da se nadigrava. Mi da bismo tamo pobijedili, moramo da igramo mnogo bolje nego što smo igrali u prve dvije utakmice, to sam i rekao igračima. Najbitnije je da koncentracija mora da bude mnogo bolja i ne smije više da bude tih individualnih grešaka”, poručio je Nenad Lalatović i osvrnuo se na prethodne utakmice Borca:

“Ne mogu da kažem da je neka ekipa bila mnogo bolja od nas ili da nas je ponizila. Jednostavno, jako mi teško pada da pravimo takve greške, da poklanjamo tako golove. Ovo je liga koja je veoma jaka, gdje do izražaja dolaze brzina i snaga i gdje se ne postižu tako lako golovi. I onda kad protivnik ne može da postigne gol, vi mu ga poklonite. Bukvalno, od posljednjih pet golova četiri smo poklonili. To su neke stvari koje mene najviše brinu, što tu pada koncentracija. Međutim, uvijek kažem, ako je neko kriv, to sam ja. Žao mi je i krivo jer znam da možemo mnogo bolje, znam kako smo igrali u pripremnom periodu, znam da je to bilo mnogo bolje nego u ovim utakmicama. Način na koji smo napravili dva penala na Farskim Ostrvima, kako smo primili protiv sloge drugi gol, sada i drugi i treći protiv Sarajeva, to je prosto neshvatljivo. Međutim, moramo da izađemo iz ovoga jači.”

Trener Borca se osvrnuo i na kritike prema banjalučkom timu. Smatra da gotovo svi jedva čekaju kiks Banjalučana kako bi ih blatili.

“Uvijek sam se i pitao šta je to u ljudima tako zlo? To je nešto nevjerovatno. Uvijek sam se pitao i nikad ne mogu da dođem do toga. Ja zao nisam, a svi vole da se bave tuđim životima, svi vole nešto da gledaju. Ne mogu da dođem do zaključka jer sam ja drugačije vaspitan i tako vaspitavam i svoju djecu. Šta mene briga da gledam u tuđe dvorište. Ljudi tako komentarišu, lupetaju, pričaju i posjećuju tamo neke portale. Svašta bih im sad ovdje rekao, ali neću. To je sramota. Mi izgubimo utakmicu, svi živi skaču na nas, svi nas pljuju. I druge ekipe izgube utakmicu, pa nisu baš takvi natpisi. Ovdje kao da se čeka, cijela Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, da Borac izgubi da bi se blatio. Prosto mi je to nejasno, a kad drugi izgube utakmicu, to je onako ‘nisu imali sreće’. Da li je to možda zbog mog dolaska? Nisam upućen, stvarno ne znam jer ovo je za mene nešto novo. Ne bih volio da se tako blati Borac. Vidim da se naslovi ublaže kada drugi klubovi izgube. Ovdje udare sa svih strana. Kod god može, udari po Borcu.”

Lalatović je potvrdio da protiv Posušja neće računati na Lukića, Andrića i Subića, a kratak komentar uoči sutrašnjeg meča dao je i prvotimac Aleksandar Vojnović.

“Oni su jedan kvalitetan tim, tako da nam neće biti nimalo lako. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, nismo zadovoljni kako smo otvorili sezonu, ali isto tako znamo da nam treba jedan dobar rezultat da bi to sve krenulo prema naprijed. Niko nas nije nadigrao do sada, više je to bio pad koncentracije, tako da će sutra, ko god bude igrao, dati maksimum da pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu i krenemo ka vrhu tabele”, rekao je Vojnović.

Meč Posušje – Borac direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)