Fudbaleri Sarajeva u subotu (30. juni) od 21,00 sati na stadionu Koševo u okviru trećeg kola PL BiH dočekuju Slogu Meridian, a ulaz na sjevernu tribinu bit će besplatan.

Na zvaničnoj stranici FK Sarajeva je saopšteno su ljubitelji fudbala sigurno poželjeli posjetiti najveći bh. stadiona te da je ova odluka, između ostalog, zbog toga i donijeta.

“Naš cilj je da budemo zajedno, da igrači na terenu daju maksimum, a da navijači to prepoznaju i dolaze na utakmice.

Kao najveći Klub u BiH na Koševu ćemo goste dočekati otvorenog srca i pokazati veličinu FK Sarajevo. Mi ćemo biti primjer kako se trebaju ponašati i ljudi iz uprave i navijači prema suparnicima, službenim licima i svima koji budu dolazili na stadion.

Preuzimamo odgovornost za svaki propust, a očekujemo da gostoprimstvo bude uzvraćeno. Vrijeme je da fudbal ujedinjuje ljude i FK Sarajevo zbog toga pravi prvi korak”, navodi se na zvaničnoj stranici FK Sarajevo i dodaje:

“Bliži se početak zamjene travnjaka na Koševu, a onda se privremeno selimo u Zenicu. Otvaramo Sjever za utakmicu protiv Sloge, a zauzvrat očekujemo dlanove, srce i ljubav prema klubu.

U narednim utakmicama očekujemo naše navijače u Zenici dok se travnjak na Koševu ne dovede na nivo kakav zaslužuju naši igrači, njihovi suparnici ali i navijači.

Postanite član, budite dio FK Sarajevo, preuzmite i vi obavezu, vrijeme je da naš klub povedemo putem stare slave.

Počinje nova era FK Sarajevo, budite dio ove predivne priče! Na Koševo vas pozivaju igrači, stručni štab i Uprava na čelu sa predsjednikom Ismirom Mirvićem.”

Inače, Sarajevo nije igralo u prvom kolu protiv Tuzle zbog obaveza Tuzlaka u Europi, dok je u drugom kolu u velikom derbiju u gostima slavilo protiv Borca sa 3:1.

S druge strane, Sloga Meridian je odlično otvorila historijsku sezonu i ima četiri boda nakon dva kola.

Tim iz Doboja, koji prvi put igra PL BiH, je u prvom kolu odigrao 2:2 protiv Borca, a u drugom je deklasirao Leotar sa 4:0.

(Reprezentacija.ba)