Borac i Sarajevo u nedjelju od 17,00 sati u Novom Gradu igraju derbi meč drugog kola PL BiH.

Feđa Dudić, koji će u spomenutom duelu imati zvanični debi na klupi Sarajeva, govorio je uoči nedjeljnog susreta.

“Radujem se prvoj utakmici. Prošli smo pripremni period i duže od očekivanog. Jednu sedmicu smo duže radili. Jedva čekam da počne jer smo radili dobro i Sarajevo je promijenilo način razmišljanja u igri. Vidjelo se na prijateljskim utakmicama na koji način želimo igrati, bez obzira ko se nalazi na suprotnoj strani. Probat ćemo da prezentujemo našu igru”, rekao je Dudić i prokomentarisao situaciju u Borcu:

“Utakmica će biti zahtjevna. Vremenski uslovi će biti teški, ali to ne želimo komentarisati i ne možemo utjecati na to. Bavit ćemo se onim na što možemo utjecati, a to je igra. Zahtjevat ću od igrača da igramo fudbal i da prezentujemo Sarajevo na najbolji mogući način. Prema Borcu respekt, bez obzira na dešavanja kakva imaju. To su njihovi problemi unutar njihovog kluba. Malo sam osluškivao najave i vidim da trener traži agresivnost i da mu ekipa ima 24 faula. Ja ne želim to. Ako je moguće da ne napravimo nijedan faul. Jednostavno želimo da izađemo i igramo. Pokušat ćemo odgovoriti na sportskom duelu i da budemo sportski jaki.”

Trener Sarajeva je otkrio i koja tri igrača neće igrati protiv Borca, ali i istakao da kod njega nema prvih 11 te da se fudbaleri moraju izboriti za mjesto u startnoj postavi.

“Imali smo prijateljsku u kojoj smo željeli opteretiti maksimalno sve igrače i dobili smo šta smo htjeli od te utakmice. Što se tiče rostera, Drobarov i Avramovski ne putuju, a Suljić ima tri žuta kartona. Musa će dobiti papire i imati pravo nastupa. To je ohrabrujuća vijest. Svi ostali igrači su spremni. Ima tu igrača koji nisu spremni za 90 minuta, ali ćemo znati to dozirati. Kod mene nema prvih 11 i igra se od utakmice do utakmice. Zbog toga želimo da imamo kadar od 18-19 igrača jer će svi iznijeti teret sezone i želim da svi pokažu zašto su dobili šansu”, zaključio je Dudić.

Duel Borac – Sarajevo sudit će Antoni Bandić iz Gruda.

Meč direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)