Dok cijeli svijet koristi teroristički napad u Parizu kako bi skrenuo pažnju na globalnu potrebu za mirom u cijelom svijetu, pojedinci u redovima navijača Bosne i Hercegovine neprošmišljeno su svoju državu stavili na svjetski stub srama.

Tokom minute šutnje prije utakmice Irska – Bosna i Hercegovina, jedan ili dva pojedinca na tribini na kojoj su bili smješteni navijači Bosne i Hercegovine na stadionu Aviva, neprimjerenim uzvikivanjem su narušili ovaj trenutak prisjećanja na žrtve terorističkih napada, što je izazvalo burnu reakciju negodovanja domaće irske publike.

Primitivni i neprimjereni istup, podvlačimo – jednog ili dva pojedinca, svjetski mediji su brzo prenijeli kao informaciju prema kojoj su svi navijači Bosne i Hercegovine oskrnavili ovaj posebni trenutak borbe za planetarni mir, te je našoj državi i svim Bosancima i Hercegovcima napravljena ogromna šteta.

Nažalost, čini se da kako pojedinačni, tako i organizovani navijači Bosne i Hercegovine sve više gube smisao koji navijači trebaju imati, a to je podrška reprezentaciji njihove države uz promociju bh. tradicija, a sve više postaju organizacije ljudi koji na utakmice dolaze kako bi se sakriveni u grupe što više proveli, odmorili, pa i izdivljali.

Neka cijeli svijet zna, niko kao Bosna i Hercegovina i njeni granađni ne saosjeća sa žrtvama sukoba, ratova i terorističkih napada diljem svijeta i niko kao Bosanci i Hercegovci ne zna cijeniti vrijednost mira!

(Reprezentacija.ba)