Zrinjski u srijedu od 20,00 sati u Mostaru igra prvi meč prvog pretkola kvalifikacija za Ligu Šampiona protiv moldavskog Sheriffa.

Uoči utakmice održana je i zvanična press konferencija našeg šampiona, a novinarima su se obratili trener Sergej Jakirović i najbolji igrač Nemanja Bilbija.

“Imamo svježe informacije o njima. Pripremili smo se dobro, a pripreme smo iskoristili veoma dobro. Gledamo optimistično, stadion je rasprodan i naš cilj je proći dalje. Smatram da imamo kontinuitet, vidjet ćemo. Bit ćemo mnogo pametniji nakon prve utakmice”, rekao je Jakirović i dodao:

“Mislim da se možemo nositi s njima. Kod njih je princip dovođenja igrača isti. Ode jedan, a dovedu drugog koji je jako sličan. Sada je tu novi trener, moj kolega i prijatelj Stjepan Tomas. I njemu treba vremena dok prenese svoju viziju i filozofiju. Mislim da imamo mi prednost u momčadskoj igri, odnosno u uigranosti.”

Trener Zrinjskog je potvrdio da sutra ne može računati na povrijeđenog Slobodana Jakovljevića te Niku Jankovića koji neće igrati zbog suspenzije.

Nemanja Bilbija, koji je briljirao prošle sezone u Premijer ligi BiH, optimističan je pred duel sa Moldavcima.

“Žao mi je što neće nastupiti Jakovljević i Janković. Podrška će biti velika i ko god da istrči, mora dati maksimum kako bismo ostali živi za narednu utakmicu. Sherif je veliki klub. Prošle godine su odigrali mnogo ovakvih utakmica. Publika će biti naš 12. igrač, i svi jedva čekamo da istrčimo i pokažemo da prošla sezona nije bila slučajnost. Osjetimo dobru energiju u gradu. Navijači će nas vidjeti motivisane i ja vjerujem u dobru partiju.”

Susret Zrinjski – Sheriff direktno će prenositi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)