Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u glavnom gradu Estonije, Tallinu odigrati svoju prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se odigrati naredne godine u Kataru.

Protivnici našim rukometašima su domaći Estonci koji su nas 2011. godine u dva navrata porazili (21:23; 35:30).

Selektor rukometne selekcije BiH Dragan Marković vjeruje u pozitivan rezultat protiv Estonije, ali i ističe kako je ova prva kvalifikaciona utakmica od velikog značaja. 

 – Sve je u našim rukama. Okupio sam najbolje igrače i nije bilo puno promjena u odnosu na raniji ciklus. Pridružio se i iskusni Nikola Prce koji će biti velika podrška i iskustvo za mladog Milasa. Ovo nam je najvažnija utakmica kao prva, i pobjeda u tom meču značila bi pola posla za ove kvalifikacije. Ne bojimo se Estonaca i vjerujemo u pobjedu na otvorenju kvalifikacija.

Zmajevi će trenirati danas i sutra u Tallinu, s tim da će sutrašnji trening biti dosta lakšeg intenziteta. Sutrašnji susret protiv Estonaca moći ćete pratiti u direktnom prijenosu na BHT-u sa početkom od 19 sati.

Nakon sutrašnjeg meča naše reprezentativce u nedjelju u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu očekuje meč sa Portugalom sa početkom u 17 sati, također uz direktan prenos na BHT.