Sarajevo će sutra na stadionu “Grbavica” od 14,00 sati igrati revanš utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Igmana iz Konjica.

Sarajevo je u prvom duelu slavilo sa 2:0, a za vikend je Bordo tim deklasiran u susretu Premijer lige BiH od Zrinjskog sa 0:4.

Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski govorio je o spomenutom duelu u Mostaru, ali i sutrašnjem meču sa Igmanom.

“Prvo poluvrijeme nismo toliko loše izgledali sve do prvog gola. Stvorili smo neokliko šansi. Htjeli smo da se udarimo prsa u prsa sa Zrinjskim i da se ne povlačimo. Meni je najlaške “parkirati autobus”. To je dobra škola za nas, još treba da radimo. Nije katastrofa izgubiti, katastrofa je izgubiti četiri razlike”, rekao je Vasoski i dodao:

“Ne želim da zvuči kao alibi, ali Đokanović, jedan od ključnih igrača, nije igrao. Nije bilo Avramovskog, koji je odlično igrao posljednje utakmice. Pidro se povrijedio. Dobio je udarac i morali još mijenjati u ekipi. Imali smo Šabanovića na lijevom beku, koji je desni bek. Morali smo Varešanovića gurnuti desno.”

Trener Sarajeva je i najavio meč protiv Igmana.

“Poslije teškog poraza razgovarali smo i riješili da zaboravimo poraz. Ekipa je imala loš dan. Slijede najbitnije utakmice u sezoni. Protiv Igmana nema kalkulacija. Imamo dobar rezultat. Nećemo kalkulisati i od prve minute idemo da napravimo dobar rezultat. Vidjet ćemo kako će se odvijati utakmica. Možda ćemo odmoriti nekoliko igrača. Bit će rotacija, ali ne puno.”

Utakmicu Igman – Sarajevo direktno prenosi Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)