Kapiten reprezentacije BiH i napadač Intera, Edin Džeko (36), nakon pauze uzrokovane pandemijom korona virusa ponovo je otvorio vrata svog restorana u Dubrovniku.

Restoran Ezza ponovo je otvoren za sve posjetioce, a bračni par Džeko i prijatelji Sarah Čerkez i Armin Hadžić poručuju da se raduju ponovnom početku rada.

“Obično je svako ponovno otvaranje restorana prije sezone pomalo stresno i haotično, ali ovoga puta je bilo drugačije – od dolaska ekipe, edukacije osoblja, fotografiranja sa novom ekipom iz Dubrovnika, do pripreme obroka u kuhinji. Uživali smo u svakom trenutku i nismo osjećali nikakav pritisak”, stoji na stranici restorana.

Restoran se nalazi u Dubrovniku u ulicu Maestra Dela Jusića. Otvoren je prošle godine, ali je vrlo brzo zatvoren zbog covid mjera.

Restoran Ezza nudi moderan i luksuzan ambijent i terasu koja pruža sjajan pogledan na grad Dubrovnik. Kada je u pitanju ponuda, cijene su u skladu s okruženjem i strandardom turističkog dijela Dubrovnika.

Espreso kafu možete popiti za 8 KM, aperitiv će koštati oko 20 KM, a cijene vina iznose od 20 do 20.000 KM.

Ezza u ponudi ima i nekoliko specijaliteta kao što je ramstek Wagy A5 Japan čija porcija iznosi 195KM. Ezza burger je 50 KM, a tjestenina sa istarskim crnim tartufima iznosi 78 KM.

Za kuhinju je zadužen chef Edin Džemat, jedan od najpoznatijih švedskih kuhara sa brojnim međunarodnim nagradama.

(Reprezentacija.ba)