BiH je večeras u Zenici poražena u prijateljskom meču od Gruzije sa 0:1, a kapiten Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta.

Džeko je nakon susreta govorio za Novu BH.

“A šta možemo reći? Iz jedine prave prilike su nam dali gol. Ipak, svi igraju fudbal i ne možeš nikog potcijeniti. Znali smo da su ekipa koja hoće igrati, što se vidjelo danas, ali bili smo previše statični i igrali smo bez rizika. Fudbal se ne igra bez rizika.Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, a oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to”, rekao je Edin i dodao:

“Moraš više da rizikuješ kada gubiš, a mi smo izgledali kao da vodimo. Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili čak četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. Vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristit. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti.”

Džeko se osvruo i na naredni meč protiv Luksemburga (29. mart).

“Htjeli smo pobijediti i napraviti rezultat nakon dva poraza, ali nažalost nismo uspjeli. Igramo još jednu utakmicu koja će biti slična današnjoj. Luksemburg nije ono što je nekad bio i neće biti lagano pobijediti.”

(Reprezentacija.ba)