Fudbaleri Partizana i nizozemskog Feyenoorda večeras od 18,45 sati u Beogradu igraju prvi susret 1/8 finala Konferencijske lige.

Naš Siniša Saničanin (26) je ove sezone standardan u Partizanu i prema najavama će i večeras igrati u startnih 11 beogradskog kluba.

Saničanin je na zvaničnoj press konferenciji govorio o duelu protiv Feyenoorda.

“Analiziramo svaki detalj. Znamo da oni igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova. Vidimo šansu i nadam se da ćemo je iskoristiti. Bilo da se završi 1:0, 2:0 ili 2:1, svaka pobjeda bi nam bila bitna pred revanš na punom stadionu i kvalitetno pripremljenom terenu, ali priliku vidimo pred našim navijačima” poručio je Siniša.

Gosti iz Nizozemske su blagi favoriti. Kladionica Mozzart daje kvotu 2.20 na pobjedu Feyenoorda. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Partizan je u 1/16 finala eliminisao češku Spartu. Siniša i saigrači su u prvom susretu u Češkoj slavili sa 1:0, dok su pred svojim navijačima pobijedili rezultatom 2:1.

Ekipa Feyenoorda je osvojila prvo mjesto u grupi ispred Slavije Prag, Union Berlina i Maccabija iz Haife te direktno se plasirala u 1/8 finale.

Domaći tim večeras će igrati bez suspendovanog Gomesa i povrijeđenog Pantića, dok će Feyenoordu nedostajati suspendovani Walemeark i Til te povrijeđeni Sandler.

Meč Partizan – Feyenoord direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica prvih utakmica 1/8 finala Konferencijske lige:

PAOK – Gent (18,45 sati)

Partizan – Feyenoord (18,45 sati)

Slavia Prag – LASK (18,45 sati)

Vitesse – Roma (18,45 sati)

Marseille – Basel (21,00 sati)

Bodo Glimt – AZ Alkmaar (21,00 sati)

Leicester – Rennes (21,00 sati)

PSV – Kopenhagen (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)