Željo je večeras na Grbavici u najvećem bh. derbiju savladao Sarajevo sa 2:0.

Bio je to duel 21. kola Premijer lige BiH, a trener domaćih Edis Mulalić govorio je nakon utakmice na zvaničnoj press konferenciji.

“Kada živiš za taj klub, onda derbi mora biti posebna utakmica. Emocije moraš nekada ostaviti po strani kako bi pripremio utakmicu jer emocije te često odvedu od plana. Spremili smo se na način da zatvaramo utakmicu ranije, ali to nismo uspjeli. Kada imate crveni karton, čini se da će se duel lakše završiti, ali to nije bilo tako. Vidjeli ste protiv Veleža da smo imali više od igre sa 10 igrača. Koliko god glupo zvuči, to je tako. Pogodili smo sa izmjenama, Zec je stavio tačku na utakmicu”, rekao je Mulalić i nastavio:

“Mogli smo i ranije završiti utakmicu, ali pobjedi se ne treba gledati u zube. Dobro je na kraju. Gledali smo susrete Sarajeva, a nijedan protivnik nije izašao visoko da ih pritisne. Nismo znali kako će izgledati u takvoj situaciji kada ih mi pritisnemo i spriječili smo ih da igraju. Ekipi koja zna da igra glupo je to dozvoliti. Naš tim je u nalaženju, tu je novih pet ili šest igrača.”

Trener Želje je govorio i o šansama svog tima da na kraju sezone izbori plasman u Europu.

“Željo je pobijedio i ići ćemo na pobjede. Tražim od igrača 300 posto jer su to Balkanci. Kad od njih tražiš manje, oni će dati 40 posto. Ne tražim alibi, ali treba biti pametan. Okrenem se danas na klupi, to su sve djeca. Imaju talenat i to treba uklopiti. Rekao sam im da nemaju danas šta izgubiti. Samo čast i obraz. Samo to ne smijemo izgubiti. U Sarajevu sa klupe ulaze igrači koji bi u svakom drugom klubu bili glavni. Sreća nam je pa nemamo taj Kup. Sreća u nesreći”.

(Reprezentacija.ba)