Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine na svojim stranicama nije čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a to je izazvalo burnu reakciju patriota.

Nakon što FS BiH nije čestitao Dan nezavisnosti BiH, a očito se nije radilo o “neradnom danu” jer je taj dan stranica Saveza objavila druge sadržaje, navijači u znak revolta masovno već tri dana čestitaju državni praznik u komentarima objava na društvenim mrežama krovne kuće bh. fudbala.

“Neka nam je sretan Dan nezavisnosti”, “Sretan vam 1. mart”, “Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svim zaposlenicima FS BiH, a posebno predsjedniku”, “I danas vam sretan Dan nezavisnosti”, “Opet niste čestitali Dan nezavisnosti. Možete i sad nije kasno”, samo su neki od brojnih komentara naših razljućenih navijača.

Podsjećamo, za nadati se kako ova odluka nije političke prirode, jer bi miješanje politike u rad FS BiH značilo direktne sankcije za čelnike Saveza, cijelu organizaciju, ali nažalost i za naše klubove i državne selekcije.

Osnova za sumnju miješanja politike u rad Saveza itekako ima zbog direktnog članstva i angažmana u strankama pojedinih rukovodioca FS BiH, koji su čak bili i na izbornim listama.

Dok se čeka odgovor FS BiH, za nadati se kako ovakvi potezi neće dovesti do ozbiljnijih eskalacija navijačkih izgreda kakvi su godinama pratili utakmice reprezentacije zbog nezadovoljstva rukovodstvom Saveza.

Jedno je sigurno, patriota ove države spremnih i odlučnih da odbrane obraz i čast domovine, ima puno više nego onih koji misle i rade protiv nje.

(Reprezentacija.ba)