Nema Lige Evrope ili Konferencijske lige, ali se to ne primjećuje. Ponuda fudbalskih utakmica ovog četvrtka je odlična, prava poslastica za kladioničare.

Mozzartove kladionice su odabrale dva meča u kojima će kvote biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

AZ ALKMAAR – AJAX (ČETVRTAK, 20.00), DVOJKA 1.80

Poznat je jedan finalista Kupa Holandije, PSV Eindhoven je u srijedu savladao Go Ahead Eagles (2:1) i tako došao na korak do trofeja. Drugi ćemo dobiti danas, nakon duela u Alkmaaru. Za Ajax Dušana Tadića ovaj meč dolazi nakon naporne sedmice, gostovanja kod Benfice (2:2) u osmini finala Lige šampiona i neočekivanog poraza u Eredivisiji od Go Ahead Eaglesa (2:1). Pomenuti poraz je uzdrmao raspoloženje Kopljanika, ali je duel sa neugodnim AZ-om idealan za vraćanje samopouzdanja. AZ je u potpunosti nadigrao sljedećeg Partizanovog evropskog rivala, Feyenoord (2:1), što mu je bila peta uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, pa čak i 19. uzastopni meč u kojem nije izgubio. Ipak, čini se da je AZ zreo za neke greške, primio je gol u posljednje tri utakmice, prije Feyenoorda, gol su mu uzdrmali Go Ahead Eagles i Heracles. AZ je u decembru prošle godine u Amsterdamu savladao Ajaks sa 2:1, čime je prekinut niz od četiri Kopljanikove pobjede u direktnim mečevima. Posljednja dva kupa Holandije osvojio je Ajaks, koji je najuspješniji klub u tom takmičenju sa 20 trofeja, 16 više od AZ-a.

ARGES – FCSB (ČETVRTAK, 20.00), DVOJKA 2.10

U Piteštiju se igra utakmica od velikog značaja. Za FCSB, odnosno nekadašnju Steauu, pobjeda je obavezna jer samo njom velikan iz Bukurešta ostavlja šansu da se približi Cluju u borbi za titulu. Aktuelni šampion Rumunije ima čak 14 bodova više, uz utakmicu više, ali kroz dva kola počinje doigravanje, a u njemu se bodovi dijele na pola. Međutim, zbog tog plej-ofa Arges danas mora da pobjedi. Prvi je ispod crte, šestoplasirani Farul mu bježi za tri boda i zato Purple samo ostavlja trijumf živ. Time će se verovatno gostima iz Bukurešta otvoriti prostor da se “zamahnu” i tako pokušaju da prekinu mini-seriju loših rezultata. Iz posljednja dva kola FCSB je osvojio samo jedan bod, prvo je odigrao 1:1 sa Miovenom, a potom je izgubio od Farula sa 2:0. U prvom meču sezone 31. oktobra FCSB je savladao Arges sa 2:1.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)