Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine na svojim stranicama nije danas čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Krovna kuća bh. fudbala tradicionalno čestita državne i vjerske praznike Bosne i Hercegovine, no ovaj put čestitka je izostala.

Za nadati se kako se radi o slučajnoj pogrešci, iako je u to teško povjerovati, jer u posljednje vrijeme FS BiH i njegovi čelnici su toliko aktivni na društvenim mrežama, da čak objavljuju svoje aktivnosti i mimo ustaljenih protokola i praksi saveza.

Da se vjerovatno ne radi o slučajnoj grešci, govori i to da je upravo na 1. mart FS BiH na svojoj Facebook stranici objavljivao druge sadržaje, odnosno objavio parove Kupa BiH koji se igraju u srijedu.

Kao glavna vijest na službenoj stranici www.nfsbih.ba tokom Dana nezavisnosti BiH stajala je informacija o posjeti čelnika saveza Fudbalskom savezu Srbije.

Za nadati se kako ova odluka nije političke prirode, jer bi miješanje politike u rad FS BiH značilo direktne sankcije za čelnike Saveza, cijelu organizaciju, ali nažalost i za naše klubove i državne selekcije.

Osnova za sumnju miješanja politike u rad Saveza itekako ima, jer je odnedavni Šef službe marketinga i komunikacija FS BiH nekadašnji kandidat za odbornika u Skupštini grada Trebinja stranke koja negira ovaj praznik.

(Reprezentacija.ba)