KoÅ¡arkaÅ¡i BiH veÄeras u tuzlanskom Mejdanu od 20,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub igraju meÄ trećeg kola grupe F kvalifikacija za SP 2023 protiv Litvanije.

Obje reprezentacije imaju maksimalan uÄinak nakon dva odigrana kola.

BiH je u prvom kolu bila bolja u Skenderiji od Češke sa 97:90, dok je u drugom kolu u gostima savladala Bugare sa 85:75.

S druge strane, Litvanci su u prvom kolu ubjedljivo dobili Bugarsku sa 89:69, da bi u drugom kolu slavili kao gosti protiv ÄŒeha rezultatom 74:66.

Izabranici Vedrana Bosnića će veÄeras imati veliku podrÅ¡ku navijaÄa u Mejdanu, s obzirom da su ulaznice rasprodate u roku od tri sata.

Bosnić je uoÄi susreta istakao da su Litvanci izuzetno dobri Å¡uteri.

“Oni su bolji Å¡uteri od ÄŒeÅ¡ke. Imaju u tom rosteru jednog i po igraÄa koji ne Å¡utira, a ostali su svi dobri Å¡uteri. Moramo obratiti pažnju na njihovu roll i pop igru, ne smiju nam trÄati kako oni žele. Moramo se fokusirati i u napadu, da bi mogli igrati dobru odbranu. Imamo Litvaniju i na Evropskom prvenstvu u grupi i ove utakmice će biti bitne s toga aspekta da se navikavamo i na to. Dat će nam ove utakmice podlogu da se pripremimo za ljeto”, rijeÄi su Bosnića.

BiH je prema kladionicama favorit veÄeras. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.60 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Kapiten Miralem Halilović je roÄ‘en u Tuzli i svakako da će veÄeraÅ¡nji susret biti od posebnog znaÄaja za njega.

“Lijepo je doći nazad u Tuzlu, grad koÅ¡arke, i osjetiti ovo zanimanje navijaÄa. Traži se karta viÅ¡e, žele ljudi da doÄ‘u na utakmicu i sve zaista prolazi u odliÄnoj atmosferi. Kao klinac sam tu dolazio i gledao reprezentaciju. Ja sam sa Slatine i to su velike emocije. Sve ti je vezano za Slobodu i reprezentaciju, sigurno da sam ponosan Å¡to predstavljam reprezentaciju”, govori Halilović.

Džanan Musa igra sjajno ove sezone u Å¡panskom Breoganu, a u prva dva susreta kvalifikacija briljirao je u najdražem dresu. Musa je poruÄio da će njegovi saigraÄi i on dati sve od sebe kako bi ostvarili novu pobjedu.

“PokuÅ¡avam joÅ¡ da ih naÅ¡timam na ove tuzlanske koÅ¡eve, ali nadam se da će biti do utakmice kako treba. Å alu na stranu, poÄastvovan sam Å¡to sam opet u Tuzli i Å¡to je reprezentacija na okupu. Spremamo se za ozbiljne utakmice i znamo Å¡ta trebamo uraditi da pobijedimo. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimoâ€, rekao je Musa.

U drugom duelu naÅ¡e grupe od 18,00 sati Bugarska na svom terenu doÄekuje ÄŒeÅ¡ku.

Plasman u treću (završnu) fazu kvalifikacija izborit će tri najbolje reprezentacije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)