Povratnik u redove Fudbalskog kluba Sarajevo, Nihad Mujakić, prenio je za zvaničnu klupsku web stranicu svoje utiske o dosadašnjem toku priprema.

“Uvjeti u Antaliji su fantastični. Prvih nekoliko dana bile su veliki padavine, međutim vrijeme se ubrzo nakon toga stabiliziralo i mogli smo raditi prema planu stručnog štaba. Pripreme su naporne. Kvalitetno radimo. Kroz treninge možemo vidjeti šta trener Vasoski želi, odnosno u kojem pravcu želimo razviti našu igru. Nastojimo to primijeniti kroz utakmice. Mislim da se vidi određeni napredak u našoj igri, ali do početka prvenstva imamo još vremena, kako bi u dobroj formi dočekali prvu utakmicu.”, rekao je Mujakić, osvrnuvši se na njegov povratak u klub.

“Sarajevo je moj voljeni klub. Niko nije bio sretniji od mene kada sam potpisao ugovor i kada sam na prvoj pripremnoj utakmici nosio naš dres. Vjerujem da će taj osjećaj biti još intenzivniji kada krene prvenstvo i utakmice pred našim navijačima. Ja se osjećam zrelije kao igrač u poređenju sa periodom kada sam iz juniora došao u prvi tim našeg kluba. Iskustvo igranja u inostranstvu mi je značilo. Želimo na proljeće gledati kvalitetno Sarajevo, želimo uspješnu polusezonu u prvenstvu i u Kupu i s moje strane mogu obećati da ću uvijek dati sve od sebe za ovaj dres, za ovaj klub.”

Fudbaleri Sarajeva u narednim danima završavaju boravak na pripremama u Antaliji. Prije povratka u glavni grad BiH očekuju nas još dvije prijateljske utakmice.  

Danas s početkom u 13 sati (15 sati po lokalnom vremenu u Turskoj) odmjerit ćemo snage sa FC Nasaf Qarshi iz Uzbekistana. Susret bordo tima prenosit će se na Bordo TV platformi. Cijena gledanja jedne utakmice je 4.90 KM dok je paket od pet utakmica 19.90 KM. Cijene se odnose za sve one koji nisu članovi kluba.

(Reprezentacija.ba)