Miralem Pjanić je za talijanski Tuttosport govorio o problemima u Barci sa trenerom Ronaldom Koemanom, odlasku na posudbu u Bešiktaš, pregovorima sa Juventusom, ali i otkrio da je najviše uživao igrajući sa Dybalom u Juveu.

“Bešiktaš me silno želio posljednjih dana prelaznog roka, a ja nisam mogao ostati u Barci sa Koemanom jer ne bih igrao mnogo. Koeman se ponašao nepravedno prema meni. Čak ni Messi nije razumio zašto mi ne pruža šansu za igru. Leo me prošle godine nekoliko puta upitao zašto ne igram, da li se nešto desilo”, kazao je Pjanić za Tuttosport i dodao:

“Sada sam stigao u prvaka Turske i igrat će Ligu Šampiona. Poželjeli su mi dobrodošlicu i ovo će biti izazov za mene.”

Miralem je otkrio i da je pregovarao sa Juventusom, ali da nije bilo suđeno da ponovo sarađuje sa trenerom Allegrijem.

“Sa Juventusom je bilo kontakata. Moj menadžer se sastajao sa ljudima iz Juvea i želio sam se vratiti u Torino te ponovo raditi sa Allegrijem. Ipak, nije nam bilo suđeno. Smatram da je on najbolji trener današnjice. Ja volim Juventus, dobro sam prihvaćen bio od navijača, imam odličan odnos sa predsjednikom Agnelijem, ali u fudbalu morate ići naprijed. Sada želim sa Bešiktašem da napravim dobre rezultate.”

Pjanić je istakao da mu je čast što je u karijeri imao priliku igrati sa Messijem i Cristianom Ronaldom, ali da je najviše uživao nastupajući u Juveu sa Dybalom.

“Leo i Cristiano su potpuno različiti ,ali imaju i svoje sličnosti. Obojica žive za pobjede, pa čak i na treninzima. Cristiano obraća pažnju na svaki detalj, ali Messi ima poseban dar. Jednostavno uspijeva u svemu. Ipak, najviše sam uživao igrajući sa Dybalom. On je veliki šampion. Bilo je lako pronaći ga kada utrčava između linija ili odigrait dupli pas. Savjetujem mu da ostane u Juventusu jer ga tu vole.”

(Reprezentacija.ba)