Do kraja prelaznog roka ostalo je manje od devet sati, a jedna od neizostavnih tema je budućnost Miralema Pjanića.

Juventus je definitivno odustao od dovođenja Miralema Pjanića na posudbu iz Barcelone, a problem je bila Miralemova visoka plata, te se klubovi nisu mogli dogovoriti o procentu plaćanja godišnje plate.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Sevilla želi dovesti Pjanića i u pregovorima su sa Barcelonom sa kojom imaju dobre odnose i rijetki su prelazni rokovi da ova dva španska kluba ne obave zajednički transfer.

Bosanski Princ nije u planovima Barce, ali u slučaju da ostane na Nou Campu moguće je da će i Koeman malo “spustiti lopticu” i koristiti bh. veznjaka u dugoj sezoni.

Iako se u medijima spominjao odlazak Amera Gojaka iz Dinama, bh. reprezentativac će ostati na Maksimiru.

Čini se da ni od transfera Anela Ahmedhodžića i Seada Kolašinca ovo ljeto neće biti ništa. Za usluge mladog Anela odavno je zainteresovana Atalanta, ali ponuda na adresu Malmoa nije stigla. S druge strane, Kolašinca je u turskim medijima bio svakodnevna tema jer je trebao stići u Fenerbahce, ali s obzirom na to da je do kraja roka ostalo vrlo malo vremena teško da će doći do dogovora.

Kada su u pitanju ostali transferi, Man. United je zvanično predstavio Ronalda u svom dresu, dok je Real Madrid blizu dovođenja Eduarda Camavinge iz Rennesa za oko 30 miliona Eura.

(Reprezentacija.ba)