U vikendu iza nas odigrane su sve utakmice 4. kola Premijer lige BiH, a prvo mjesto na tabeli i dalje drži tuzlanska Sloboda.

U prvoj utakmici ovog kola Leotar je dočekao Tuzlu City, a nakon samo 11 sekundi gosti su vodili sa 1:0. Najbrži gol u historiji Premijer lige postigao je mladi Mešinović. Konačnih 0:2 postavio je Krpić u 54. minuti. Ekipa Husrefa Musemića je i dalje na maksimalnom učinku, tri od tri.

Lider na tabeli, tuzlanska Sloboda ugostila je Široki Brijeg, a nakon 90 minuta mreže se nisu tresle. Sloboda je tako zadržala prvu poziciju, dok su Širokobriježani u četiri kola zabilježili četiri remija.

U derbiju kola Zrinjski je deklasirao Želju sa 3:0. Plemići su u potpunosti nadigrali Željezničar, a slavili su golovima Savića i dva puta Bilbije. Zrinjski je tako nakon Sarajeva savladao i Želju i pokazao da je jedan od konkurenata za vrh tabele.

Sarajevo je nastavilo dobro igrati u gostima i trijumfovali su u Prijedoru sa 2:0. Rudar je prvi dio napadao i stavrao prilike, ali su gosti sa Koševa golovima Bagarića i autogolom Mandića stigli do prednosti koju su do kraja rutinski čuvali.

Posušje koje je u prva tri kola ubilježilo tri poraza, bez postignutog gola, na svom terenu dočekalo je aktuelnog prvaka, ekipu Borca i kući je poslali bez bodova. Domaći su pobijedili sa 1:0, a gol odluke postigao je Dominik Begić u 44. minuti.

U posljednjem meču sastali su se Radnik i Velež, te su na kraju podijelii bodove odigravši 1:1. Bijeljinci su stigli u vodstvo golom Markovića u 41. minuti, a bod Veležu donosi Zajmović u 82. minuti.

U 4. kolu Premijer lige BiH dodijeljeno je čak pet crvenih kartona.

Peto kolo Premijer lige BiH:

Tuzla City – Posušje
Borac – Zrinjski
Sarajevo – Radnik
Željezničar – Rudar
Velež – Sloboda
Široki Brijeg – Leotar

(Reprezentacija.ba)