U nedjelju 8. augusta igraju se tri preostala susreta četvrtog kola Premijer lige BiH.

Radnik u Bijeljini dočekuje Velež, Rudar će u Prijedoru igrati sa Sarajevom, a Posušje će na svom terenu odmjeriti snage sa šampionom Borcem iz Banje Luke.

Posušje – Borac (16,55 sati, Arena Sport)

Ekipe Posušja i Borca će odigrati prvu utakmicu današnjeg programa. Posušje je jedino nakon tri kola bez bodova ali i postignutog gola, dok je Borac osvojio samo dva boda na startu nove sezone uz utakmicu manje.

Kladionice daju ulogu velikog favorita Borcu. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.43 na trijumf Borca. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Posušje i Borac su zadnju zvaničnu utakmicu odigrali još 2009. godine i to u Kupu BiH kada su Banjalučani slavili sa 3:0. Međusobne ligaške utakmice u Posušju igrane su pet puta. Domaći imaju četiri pobjede, a Borac je slavio jednom.

Zanimljivo da su na 11 međsubonih utakmica ova dva tima postignuta čak 42 gola.

Rudar Prijedor – Sarajevo (17,00 sati, Moja TV)

Timovi Rudara i Sarajeva u današnju utakmicu ulaze sa različitim raspoloženje. Rudar je u trećem kolu neočekivano slavio u gostima protiv Veleža sa 2:0, dok je Sarajevo poraženo na svom terenu identičnim rezultatom od Zrinjskog.

Sarajevo je prema kladionicama blagi favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.05 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Rudar će danas imati i dodatni motiv jer nikada u Premijer ligi BiH nije savladao Sarajevo. Ove dvije ekipe su do sada u najjačem rangu bh. fudbala odigrale 14 međusobnih utakmica. Sarajevo ima devet pobjeda, dok je Rudar pet puta uspio da odigra neriješeno.

Radnik Bijeljina – Velež (19,00 sati, Arena Sport)

Velež je u četvrtak odigrao još jednu sjajnu utakmicu u Europi i remizirao sa švedskim Elfsborgom u gostima, a danas će u Bijeljini gostovati Radniku. Radnik ima samo bod nakon tri odigrana kola i pokušat će iskoristiti evidentni umor Rođenih od Europe.

Ipak, kladionice na dan meča daju prendnost Veležu. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.77 na Velež. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Radnik i Velež su do sada u Premijer ligi BiH u Bijeljini odigrali sedam mečeva. Fudbaleri Radnika su ostvarili tri pobjede, Velež je slavio dva puta, dok su dva meča okončana bez pobjednika.

Vrijedi spomenuti da Velež na zadnja tri gostovanja u Bijeljini nije izgubio.

U subotu su odigrane tri utakmice, a postignuti su sljedeći rezultati:

Leotar – Tuzla City 0:2

Sloboda – Široki Brijeg 0:0

Zrinjski – Željezničar 3:0

(Reprezentacija.ba)