Bivši bh. reprezentativac Edin Višća (31) govorio je za Anadolu Agency o svom statusu u turskom Istanbul Basaksehiru, Edinu Džeki, ali i zbog čega se oprostio od A selekcije BiH.

Višća je na vijesti o mogućem transferu kazao kako je prošle sezone produžio ugovor za pet godina.

”Kad je došla ponuda, nisam razgovarao s drugim klubom. S predsjednikom Gokselom sam vrlo blizak, mnogo mi je pridao pažnje. Moj dom je ovdje i nikada nisam komunicirao bez znanja kluba niti ću to učiniti. Sretan sam ovdje. Uvijek sam govorio klubu odluka je vaša. Ja sam sretan ovdje. Dali ste mi mnogo toga, a i ja sam dosta dao klubu. Godinama smo skupa i nikome ne želim raditi iza leđa. Uvijek je tako bilo. Sretan sam u Basaksehiru, zajedno smo postali prvaci. Ovo je moj dom. Uvijek sam to govorio, ponovo želim Basaksehir odvesti do vrha“, rekao je Višća za Anadolu Agency.

Edin je kazao kako je često u kontaktu s Edinom Džekom, čije se ime često veže za Fenerbahce ili Besiktas.

“Da, često razgovaramo. Kad smo prije godinu pričali rekao sam kada ćeš biti spreman? Želim te vidjeti u Basaksehiru. Mi smo bili prvaci i s tobom ćemo opet lakše biti prvaci. Ima još mjesec i po do kraja prelaznog roka, niko ne zna šta će se desiti, ali zasad se čini teško. Uvijek razgovaramo, kao brat mi je. Veoma ga poštujem. Džeki sam rekao i ti si mi kao brat, ali ako dolaziš u Tursku, dolaziš samo u Basaksehir. Možda ćemo kao dva Edina opet zajedno igrati“, rekao je Višća.

Višća je govorio i o odluci da napusti reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

”Prošle godine smo u play-offu UEFA EURO 2020 u polufinalu izgubili od Sjeverne Irske. Nakon toga sam sjeo i razmišljao. Deset godina sam igrao za reprezentaciju. Smatrao sam da je vrijeme za novu generaciju, zbog toga sam donio ovu odluku. Naravno, ona nije bila nimalo laka. Igrati za reprezentaciju je jedan od najposebnijih osjećaja. Bila je veoma teška odluka, razmišljao sam mjesecima. Imam 31 godinu i uvijek sam želio dati svoj maksimum. Sezona izgleda veoma teška. Odluku o napuštanju donio sam kako bi se u reprezentaciji pružila šansa mladim igračima. Tu je i teška povreda koju sam imao. Nisam igrao dva i po ili tri mjeseca. Imao sam povredu skoro do operacije. Zbog toga sam smatrao da je ispravno vrijeme da se oprostim od dresa sa državnim grbom“, istakao je za Anadolu Agency Višća.

(Reprezentacija.ba)