Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Kasni Opsajd. Borac je u nedjelju savladao Tuzlu City i očekivano potvrdio drugu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, proslavivši je pred navijačima koji su se vratili nakon marta 2020. Međutim, situacija u posljednjih desetak kola učinila je da se malo uživa u fudbalu, a puno više priča o svemu ostalom.

Na kraju pravo je pitanje koliko je ova sezona zapravo regularna, a na njega je odgovor dao dojučerašnji trener Borca. Pričali smo puno o licemjerstvu, i odgovornosti Nogometnog saveza, njegovog prvog čovjeka ali i svih onih koji mu odjednom vjerno služe za način na koji je ova sezona dovedena do tragikomičnog haosa, za koji se prosto prave da ne postoji.

I naravno, kakav je savez takva je i njegova reprezentacija, u kojoj se još jedan igrač oprostio puno ranije nego što je trebao, i pokrenuo novu rundu priča o opijanjima i hijerarhiji. Opsajd, 83.

(Reprezentacija.ba)