Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev (45) objavio je danas spisak fudbalera za predstojeće dvije prijateljske utakmice, a na njemu nema nekoliko standardnih igrača.

Na spisku nema Edina Džeke (35) i Miralema Pjanića (31) koji su dobili odmor, Amer Gojak (24) je povrijeđen, te Edina Višće (31) koji je selektora obavijestio da se želi oprostiti od dresa reprezentacije.

“Džeki i Pjaniću sam dao odmor, na spisku nije Višća koji me obavijestio da se želi oprostiti i da ne može dati sto posto ekipi”, kazao je Petev na današnjoj konferenciji za medije.

“Meni je iskreno žao zbog toga jer smo smatrali da bi on mogao biti jedan od naših ključnih igrača u kvalifikacijama. Međutim, nije nam preostalo ništa nego da prihvatimo njegovu odluku. Ako se jednog dana predomisli i bude želio da pomogne svojim kolegama i svojoj zemlji, možemo razgovarati.”

Spisak možete pogledati ovdje.

Ostaje nam da vidimo da li će Višća odigrati oproštajni meč ili će mu utakmica sa Holandijom iz novembra 2020. godine biti posljednja u dresu Zmajeva.

Ukupno je nastupio 55 puta za BiH i postigao deset golova.

Zmajeve početkom juna očekuju dvije prijateljske utakmice. Prvo će 2. juna na Grbavici dočekati Crnu Goru, a 6. juna u Brondbyu gostovati reprezentaciji Danske. Okupljanje je zakazano za 27. maj na Ilidži.

(Reprezentacija.ba)