BiH i Francuska večeras od 20,45 sati na Grbavici igraju duel trećeg kola grupe D kvalifikacija za SP 2022, a bivši selektor Zmajeva Safet Sušić govorio je za francuski La Parieisen o ovoj utakmici.

Najuspješniji selektor u historiji naše selekcije smatra da je trenutno ogromna razlika u kvaliteti između BiH i Francuske.

“Postoji velika razlika između ove dvije selekcije. To više nije BiH koja je bila dok sam ja bio selektor. Mnogi igrači su otišli iz reprezentacije i bili smo mnogo jači prije šest, sedam godina nego što smo sada. Ne vidim kako BiH može stvoriti probleme Francuskoj. Naravno, izuzetak su Džeko i Pjanić. Okruženi su dobrim igračima, ali kada vidite gdje igraju ti igrači jasno je da to nije veliki kvalitet. Mislim da će se BiH boriti za treće mjesto, s obzirom da je Ukrajina jača od nas”, kaže popularni Pape i dodaje:

“U moje vrijeme je bila odlična generacija, ali je rijetkost da se sve tako poklopi. Mi smo mala država snaše prvenstvo je veoma loše. Infrastruktura je nije najbolja i samo možemo da čekamo na neku dobru generaciju, ali sumnjam da će se to desiti ako samo čekate”.

Sušić je prokomentarisao i reprezentaciju Francuske, koja izgleda zastrašujuće.

“Gledao sam susrete protiv Ukrajine i Kazahstana. Protiv Ukrajinaca je moralo biti 3:0 na poluvremenu, ali su oni nekako izjednačili i branili se.. Protiv Kazahstana je bila druga priča i jasno je da je Francuska bila favorit. Imate odličan tim i favoriti ste zajedno sa Nijemcima za EURO. Ono što me najviše oduševljava je vaš napad i izbor koji imate s Griezmannom, Mbappeom, Dembeleom i Comanom.. Sve su to vrhunski fudbaleri. Tu su još igrači poput Pogbe, Kantea i Rabiota. Golman je također jako dobar i možete napraviti tri jaka tima bez ikakvih problema”.

(Reprezentacija.ba)