Mehmed Baždarević danas je na press konferenciji objavio širi spisak na kojem se nalazi 29 igrača koji će konkurisati za kvalifikacione utakmice sa Velsom u Zenici (10. oktobar) i Kiprom u Nikoziji (13. oktobar).

“Na spisku je 29 igrača, ali bit će promjena nakon što vidimo kako će se stvari odvijati u naredne dvije sedmice” kazao je Baždarevića na samom početku press konferencije.

Muhamed Bešić zbog crvenog kartona u meču sa Andorom neće biti na raspolaganju naredna tri susreta Baždareviću, a naš selektor kazao je da je sa svojim saradnicima pratio puno igrača koji mogu igrati na poziciji zadnjeg veznog.

“Od Bešića smo puno očekivali, On je kvalitetan igrač i teško ga je zamijeniti. Puno smo igrača pratili, zato i imamo šest fudbalera na toj poziciji. Prcić i Zahirović su također bili praćeni. Momci koji se nalaze na spisku, mislim da će moći odgovoriti zadatku”, riječi su Baždarevića.

Veliki hendikep za Zmajeve bit će neigranje kapitena i najboljeg igrača Edina Džeke.

“Bilo je teško sinoć čuti da ćemo bez Edina morati igrati, ali šta je tu je . Sada moramo sastaviti najboljih 11 igrača za meč u Zenici. Vels nije isti sa Baleom i bez njega. Nadam se da neće biti spreman, ali mi ćemo se pripremiti kao da će igrati” rekao je Baždarević.

Meša smatra da uz veliku podršku naših navijača u Zenici, možemo doći do trijumfa.

“Moramo se spremiti na najbolji način za Vels i napasti ih kako bi došli do pobjede. Ako pogledamo utakmice koje smo mi igrali i ako vidimo kako je Vels igrao protiv Belgije i Izrael, mislim da imamo šanse da ih pobijedimo u Zenici. Ako to uradimo, bit će nam puno lakše. Povreda Džeke sve nas je poremetila, ali mi moramo pobijediti. Mislim da imamo kvalitet da slavimo u sjajnom ambijentu u Zenici” poručio je naš selektor.

(Reprezentacija.ba)