Edin Džeko već danima trenira odvojeno od ekipe zbog navodnog sukoba sa trenerom Rome Paulom Fonsecom, a talijansk Gazzetta piše da se Edin mora izviniti portugalskom treneru ukoliko želi da se vrati u prvi tim.

Gazzetta navodi da je Džeko danas stigao na trening Rome, bio spreman da trenira sa ostatkom tima, ali da mu to Fonseca nije dozvolio.

Kapiten našeg nacionalnog tima je bio razočaran i sada preostaje da napravi prvi korak, da se izvini treneru te će u tom slučaju ponovo biti u konkurenciji za susrete.

Između Džeke, koji vjerovatno neće igrati ni naredni susret protiv Verone, i Fonsece navodno već duže traje netrpeljivost koja je kuliminirala posljednjih sedmica.

Fonseca je dobrim rezultatima u posljednje vrijeme čelnicima Rome poručio “Ja ili Džeko!” što je dovelo do toga da su našem kapitenu pokušali naći novi klub proteklih dana, no uzaludno.

Također, prema navodima talijanskih medija sportski direktor Rome Tiago Pinto dobio je zadatak od vlasnika kluba da pomiri Edina Džeku i svog sunarodnjaka trenera Rome Paola Fonsecu.

(Reprezentacija.ba)