Sead Kolašinac (27) je prije nekoliko dana stigao na posudbu u Schalke iz Arsenala, a danas je govorio za zvaničnu stranicu kluba o razlozima povratka.

Kolašinac, koji će do kraja sezone igrati za Schalke, je kazao da su veliki uticaj na njegovu odluku imali sportski direktor Jochen Schneider te njegov bivši trener u omladinskim kategorijama Norbert Elgert.

“Imao sam pozitivne razgovore sa Jochenom Schneiderom u proteklim mjesecima. On nosi velike zasluge zašto sam odlučio da se vratim u Schalke. Norbert Elgert je uvijek bio neko s kim mogu razgovarati, posebno u trenucima kada stvari u mojoj karijeri nisu išle kako treba”, rekao je Sead i dodao:

“Nakon što sam razgovarao sa Norbertom, sjeo sam sa suprugom i rekao joj da se želim vratiti u Schalke. Nevjerovatan je osjećaj vratiti se ovdje. Sve se odvijalo jako brzo i presretan sam što sam ponovo u Schalkeu.”

Sead je upravo iz Schalkea 2017. godine prešao u londonski Arsenal.

Naš reprezentativac će u subotu 9. januara debitovati za Schalke u ligaškom susretu protiv Hoffenheima, a njegova ekipa je nakon 14 odigranih kola na zadnjem mjestu sa samo četiri boda.

(Reprezentacija.ba)