Danas se igra četvrto kolo Lige Šampiona, a na terenima diljem Europe gledaćemo klubove četiri naša reprezentativca.

Miralem Pjanić i Barcelona gostuju Dynamo Kievu. Uz ranije povrijeđene igrače, trener Ronald Koeman odlučio je poštediti Messija i de Jonga. Barcelona nakon tri kola ima maksimalan učinak pa si to mogu dopustiti.

Barca bi trebala zaigrati u sastavu: Ter Stegen; Dest, Mingueza, Lenglet, Alba; Pjanic, Aleñá; Trincão, Coutinho, Pedri; Griezmann.

“Prva utakmica je bila teška i sada moramo biti bolji da pobijedimo. Ako ne budemo na najboljem nivou, mogli bi sebi zagorčati život” poručio je Koeman.

U prošlom duelu početkom mjeseca Barcelona je slavila sa 2:1. Kladionica Mozzart im i ovaj put daje ulogu favorita, ali manju nego prije tri sedmice. Kvota na pobjedu Barcelone je 1.77, a na pobjedu Dynama 4.80.

Utakmica se igra od 21,00 sati uz prijenos na Arena Sport kanalima.

U istoj grupi Ferencvaroš naših Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića gostuje Juventusu.

Mađari itekako imaju motiva da pokušaju napraviti čudo, jer bi im svaki bod mogao pomoći da preskoče Dynamo Kiev i ostanu u Europa Ligi.

Kladionice im ipak ne daju previše šanse. Kladionica Mozzart na remi nudi kvotu od 9.50. Za pobjedu Juventusa kvota je 1.13, a za pobjedu Ferencvaroša, čak 16.00.

Ćivić se vraća nakon povrede, a Kovačević je najavljen u prvom timu. Obojica imaju po pet nastupa u Ligi Šampiona ove sezone, računajući doigravanje.

I ova utakmica počinje u 21,00 sati.

(Reprezentacija.ba)