Edin VIšća i Basaksehir u 21,00 gostuju Manchester Unitedu u četvrtom kolu Lige Šampiona.

Turski šampion dolazi u Manchester nakon što ih je u prethodnom meču savladao sa 2:1. Upravo je u tom meču Višća jednom pogodio i jednom asistirao, pa će večeras biti sigurno u centru pažnje defanzivaca engleskog tima.

Povratak na Old Trafford biće emotivan i za Rafaela, danas desnog beka Basaksehira, a koji je ranije sedam godina nosio dres Manchester Uniteda.

Manchester United u ovom duelu svakako želi pobjedu za što mirniji završetak grupne faze u kojem ih čekaju dueli još sa PSG-om i Leipzigom, no u Basaksehiru su svjesni da im svaki bod može biti važan za plasman u Europa Ligu.

Do sada su u svakom meču u Ligi Šampiona izgledali hrabro i stabilno, pa sigurno puni samopouzdanja dolaze na Old Trafford.

“Imamo puno razloga da pobijedimo. Ostvarili smo svoj cilj u provm meču kada smo pobijedili Manchester United. Sada želimo da pobijedimo za klub, turski fudbal i same sebe” poručio je Okan Buruk trener Basaksehira.

“Uvijek je teško kada igrate protiv šampiona Turske. Mi moramo popraviti naše greške u odbrani koje su nas koštale poraza u prvom meču ako želimo napraviti nešto večeras” poručio je Ole Gunnar Solskjaer trener Manchester Uniteda.

Manchester United je veliki favorit na svom terenu. Kladionica Mozzart daje kvotu za pobjedu domaćina 1.30, a kvotu od 9.00 na pobjedu gostiju.

Utakmicu gledamo na Arena Sport kanalima.

(Reprezentacija.ba)