Nizozemska i BiH od 18,00 sati igraju susret petog kola grupe 1 UEFA A Lige Nacija, a u nastavku vam donosimo najvažnije stvari vezane za ovaj susret.

Nizozemska više od četiri puta vrijednija od Zmajeva

Selekcija Nizozemske prema podacima Transfemarkta vrijedi 468,50 miliona eura, dok je vrijednost Zmajeva 107,18 miliona eura.

Drugi međusobni duel

Nizozemska i BiH sastaju se drugi put. Prethodni susret odigran je u Zenici u oktobru, a konačan rezultat glasio je 0:0

Obje selekcije bez pobjede u zadnjih pet utakmica

BiH – Poljska 1:2, BiH – Sjeverna Irska 1:1, BiH – Nizozemska 0:0, Poljska – BiH 3:0, BiH – Iran 0:2 / Nizozemska – Italija 0:1, Nizozemska – Meksiko 0:1, BiH – Nizozemska 0:0, Nizozemska – Italija 1:1, Nizozemska – Španija 1:1

Nizozemska 36 mjesta bolje plasirana na FIFA rang listi

Nizozemci su trenutno na 15. mjestu na FIFA rang listi, dok su Zmajevi na 51. poziciji.

Meč sudi Francois Letexier iz Francuske

Susret Nizozemska – BiH sudit će Francois Letexier iz Francuske. Njegovi asistenti su Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok je četvrti sudija Amaury Delerue. Letexier je jednom sudio našoj selekciji i to u pobjedi u prijateljskom meču protiv Bugarske 2018. godine.

Kladionica Mozzart danas na pobjedu Nizozemske daje kvotu 1.43, a na pobjedu BiH kvotu od 7.75.

Bajević i De Boer nemaju pobjedu

Selektori obje reprezentacije su još uvijek bez pobjede. Bajević sa Zmajevima ima skor od tri remija i tri poraza, dok je De Boer na klupi Nizozemske remizirao tri puta te doživio dva poraza.

De Jong i Pjanić najskuplji

Frenkie de Jong je najskuplji igrač Nizozemske i vrijedi 70 miliona eura, dok je u našem timu najvrijedniji Miralem Pjanić sa 50 miliona eura. Zanimljivo da su de Jong i Pjanić saigrači u španskoj Barceloni.

Nizozemska – BiH se prenosi TV kanali u više od 30 država

Ovaj duel će biti u direktnom TV prijenosu u više od 30 država. Meč Nizozemska – BiH direktno će se prenositi u Italiji, Danskoj, Rusiji, Francuskoj, Ukrajini, Slovačkoj, Izraelu i mnogim drugim državama.

(Reprezentacija.ba)