U grupi G Lige Šampiona večeras ćemo gledati klubove tri bh. reprezentativca – Miralema Pjanića, Eldara Ćivića i Adnana Kovačevića.

U 21,00 sati Barcelona našeg Miralema Pjanića dočekuje ukrajinski Dynamo Kiev.

Nama najvažnija informacija je da su španjolski mediji najavili Pjanića u prvih 11. Pjanić je prošlo kolo La Lige za jedno poluvrijeme pokazao puno više nego njegovi konkurenti, a i do sada je u utakmicama Lige Šampiona igrao od prve minute.

Barci ne ide baš dobro u La Ligi, vezala je tri meča bez pobjede, ali je u Ligi šampiona ima maksimalnih šest bodova iz dva odigrana kola.

Pjanić i saigrači su apsolutni favoriti protiv gostiju iz Ukrajine i čini se da je samo pitanje koliko će golova zabiti u ovom duelu.

Kladionica Mozzart daje Barceloni ulogu apsolutnog favorita, sa kvotom od 1.10 za pobjedu domaćina. Na pobjedu gostiju iz Ukrajine kvota je čak 19.0.

Najavljeni sastavi:

Barcelona (4-2-3-1): Ter Stegen; Dest, Piqué, Lenglet, Firpo; Pjanic, De Jong; Trincão, Pedri, Fati i Messi.

Dynamo (4-2-3-1): Neshcheret; Kędziora, Zabarnyi, Popov, Syrota; Shepeliev, Andriyevskiy; Tsygankov, Buyalskiy, De Pena i Supryaha.

U isto vrijeme u istoj grupi u Budimpešti sastaju se Ferencvaroš i Juventus.

Adnan Kovačević će vjerovatno biti u startnoj postavi Ferecnvaroša, dok je upitan nastup povrijeđenog Eldara Ćivića.

Ferencvaroš ima bod nakon dva odigrana kola, dok je Juve sakupio tri boda.

Iako su u posljednjem kolu protiv Barcelone izgledali potpuno bezidejno na svom terenu, Juventus je večeras prema kladionicama veliki favorit.

“Meč protiv Barcelone nam je pružio priliku da shvatimo da moramo da napredujemo. Igrati protiv tako jake ekipe u ranoj fazi takmičenja bilo je dobro iskustvo za nas. Budimpešta je prelijep grad, ali smo došli da ovdje igramo fudbal” rekao je uoči utakmice Andrea Pirlo.

Kladionica Mozzart daje kvotu od 1.23 na pobjedu Juventusa, a kvotu od 12.00 na pobjedu Ferencvaroša.

Na utakmici Ferencvaroš – Juventus prema UEFA-inim pravilima može prisustvovati čak 22.000 navijača, odnosno 30% kapaciteta stadiona.

(Reprezentacija.ba)