Napadač naše fudbalske reprezentacije Vedad Ibišević početkom sezone je promijenio sredinu i iz Stuttgarta prešao u redove berlinske Herthe.

Ibišević iza sebe ima golegeterski post u Bundesligi dug više od godinu dana, a upravo sutra protiv svog, sada već bivšeg kluba ima priliku da ga prekine.

Ekipa Herthe sutra igra protiv Stuttgarta i upravo će to biti odlična prilika za našeg napadača da prekine svoj najduži niz bez postignutog gola u Bundesligi.

Do sada je “plavooki” napadač postigao 82 gola u Bundesligi nastupajući za Hoffenheim i Stuttgart. U nedavnoj izjavi za medije kazao je kako je moguće da u ovoj sezoni stigne do brojke od 100 postignutih golova.

– Iskreno, nisam postavljao nikakve brojke kao prioritet. Prvo želim igrati i uživati u tome maksimalno jer nekoliko mjeseci nisam igrao, a što se golova tiče ne sumnjam da će ih biti. Zabio sam ih 82, a ako budem zdrav, sve je moguće i zašto ne bih probio granicu od 100 golova? – najavio je Ibišević.

Podsjećamo, tim Stuttgarta je pojačao naš reprezentativac Toni Šunjić koji bi također sutra mogao debitovati u dresu svog novog kluba.

Utakmica između Herthe i Stuttgarta je na rasporedu sutra sa početkom od 15,30 sati.

(Reprezentacija.ba)