Dinamo već ima zamjenu za trenera Nenada Bjelicu (48) koji je u nemilosti Zdravka Mamića otkako je sa igračima odbio smanjenje plate.

Mamić će prema informacijama renomiranih Sportskih Novosti na mjesto Bjelice dovesti dvije godina mlađeg trenera Igora Jovićevića.

Jovićević je trenutno trener drugog tima Dinama, a ranije je vodio ukrajinske Karpate i Celje. Kao igrač igrao je NK Zagreb, japansku Yokohamu, brazilski Gurani, francuski Metz, kineski Shenyang Dongjin, ukraijnski Karpaty Lviv i na kraju kineski Zhuhai. Za U21 Hrvatsku igrao je osam puta.

Zanimljivo kao njegov nasljednik spominje se nekadašnji bh. reprezentativac Sergej Jakirović – poznat po debiju na Marakani protiv SCG, a koji je kod Bake Sliškovića odigrao još pet utakmica.

Bjelica će tako napustiti klupu Dinama iako iza sebe ima sjajne rezultate – osvojenu titulu, te plasman i dobro pokazano izdanje Dinama u grupnoj fazi Lige Šampiona.

Uz Bjelicu bi sa Maksimira trebao na kraju sezone ići i Izet Hajrović kojega će klub pustiti besplatno. Spominje se i transfer Amera Gojaka koji je i zimus bio vrlo blizu odlaska nakon ponuda iz Italije, Španije i Njemačke.

(Reprezentacija.ba)