Sinoć su u Europa ligi odigrani prvi mečevi osmine finala, koji su ostali u znaku velike pobjede Dinamo Zagreba nad favoriziranom Benficom.

Slavili su “Modri sa 1:0 i to bez Izeta Hajrovića (27), kojeg nije bilo u timu zbog povrede.

Nije bilo ni kapitena Arijana Ademija, ali je Dinamo nadigrao Benficu i slavio golom Petkovića sa bijele tačke u 38. minuti, ostvarivši tako odličan i obećavajući rezultat pred revanš u Lisabonu.

Amer Gojak (22) se našao u startnoj postavi Dinama i igrao je do 78. minute, dok je Emir Dilaver (27) na terenu proveo cijeli meč.

Arsenal našeg Seada Kolašinca (25) pretrpio je neočekivan gostujući poraz od Rennesa rezultatom 3:1 i doveo je u pitanje plasman dalje.

Imao je londonski tim vodstvo već od 4. minute zahvaljujući golu Iwobija, a stvari su se promijenile nakon crvenog kartona Sokratisa u 41. minuti.

Bourigeaud je već u 42. zabio za izjednačenje, da bi u nastavku domaći preko Monreala (65’ a.g.) i Sarra (88’) došli do preokreta i velike pobjede.

Iako je bio najavljen od početka, Kolašinac je ušao tek u 79. minuti.

Darka Todorovića (21) i Smaila Prevljaka (23) nije bilo u momčadi Salzburga, koji je pretrpio težak poraz na gostovanju kod Napolija i time vjerovatno izgubio sve šanse za prolaz.

Slavio je Napoli sa 3:0 i to golovima Milika (10’), Ruiza (18’) i Onguenea (58’ a.g.).

Revanš susreti na programu su 14. marta.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)